Kiki (23-977) was er weer

Gepubliceerd op 12 juli 2024 om 13:25

Vorige week zaterdag werd met een door de wind gedreven vlucht vanuit Morlincourt vervlogen. Zelf was ik niet erg optimistisch omdat de duiven het de laatste weken wat lieten afweten. Al was op de 2e dagfond vanuit Gray wel sprake van enig herstel. Met 10 mee en 7 prijzen in de vereniging en zelfs 8 in de afdeling was dag zeker niet slecht te noemen en deed ik ook goed mee in de lijst van Grootmeesters. Hier was het voor de 2e keer Zora (22-966) die als eerste werd afgevlagd, 6 seconden voor Turbo(21-845). Met een 6e en 7e plek in de vereniging was dit niet slecht. Wel was ik gezien de meldingen die er toen al waren maar begonnen met grasmaaien. Dan deed ik nog wat zinnigs had ik bedacht want het leek weer op niets uit te draaien. Met dat ik een eerste rondje met de grasmaaier op het gazon had gemaakt zag ik Turbo met geknepen vleugels vlak over mij heen duiken en gelijk op de klep vallen waar Zora al aanwezig was. Haar had ik dus gemist. Maar goed met de genoemde 6 seconden verschil werden ze beiden door het digitale kloksysteem vastgelegd. Zora heeft als moeder Ashley (18-734) die nu op het kweekhok zit en zelf niet onverdienstelijk heeft gepresteerd op de dagfondvluchten. Haar vader is de 21-590 een Belg rechtstreeks van Vereyken-Gommers. De Turbo is ook Ashley als moeder, hoe frappant,  en zijn vader is Bas (19-682) die als jonge duif al 3 eersten vloog waarvan een 1e van de regio. Bas (uit Derkman x Chela) zit ook al een paar jaar op het kweekhok.

Terug naar vorige week zaterdag. Toen hadden we dus Morlincourt. Nadat de eerste meldingen via Computer Live binnenkwamen werd duidelijk dat aan de oostkant hogere snelheden werden gemaakt want de tijd verstreek om echt vroeg te zitten t.o.v. de oostkant. Toch kwam zomaar uit het niets Kiki (eigen kweek uit 2 Belgen: vader van Vereyken-Gommers en moeder van Frank Lingier; beide ouders heb ik niet meer ondanks het advies van Frank Lingier om de moeder voor de kweek te bewaren.Eigenwijs?!) aanvliegen. Na een paar rondjes om het hok gemaakt te hebben ging ze op de nok zitten en daarna op de klep. Na melding (kloktijd 16.35 uur) bleek ze in de regio NW op een 2e plek te komen maar de verdere afstanden hadden gezien de overvlucht nog tijd om te klokken. Maar na enkele minuten zag ik dat ze ook al vanuit Kampen en IJsselmuiden en zelfs Genemuiden de eerste duiven hadden gemeld maar Kiki bleef heel verrassend op nummer 2 staan! Alleen G.Smit uit Oldebroek stond erboven met een kloktijd van 16.32 uur. Dit bleef zo totdat op de app van de eigen vereniging Wim van Ommen meldde dat hij om 16.32 uur had geklokt en niet 1 maar 3 duiven in korte tijd. Dit betekende dat Wim met 3 duiven ook boven G. Smit kwam te staan omdat hij meer afstand heeft. En zo geschiedde: Wim van Ommen 1, 2 en 3 van zowel vereniging, kring als regio. Klasse! Tenslotte kwamen er nog 3 andere liefhebbers die wat later hadden gemeld tussen zodat Kiki uiteindelijk als 4e in de vereniging maar 8e in kring en regio eindigde. Toch een prima prestatie en 7 van de 13 duiven in de prijzen. Het herstel lijkt weer ingezet. Al is het de vraag bij de jonge duiven die prima waren qua gezondheid maar nu toch wat zijn ‘teruggelopen’ doordat ze een paar pittige africhtingen hebben gehad met ca. 13 stuks weg  van de 63 (afgelopen dinsdag vanaf Wijk bij Duurstede). Wellicht toch te pittig voor met name de onervaren duiven. Want de wat latere jongen (o.a. een aantal aangeschaften van Alfred Strijker) heb ik ook gespeeld. Hier zijn er 13 van de 19 teruggekomen en van de ouderen 40 van de 44. En van 2 alweer bericht gehad als had 1 persoon de duif al weer losgelaten(nog niet teruggezien en het is op dit moment niet echt goed weer namelijk veel regen). Maar goed de jongen gaan vanavond ook in de mand maar niet alles om 2 redenen: het weer en de duifjes die het moeilijk gehad hebben blijven ook thuis. Misschien kom aan 40 stuks of iets meer. De vraag is of het morgen doorgaat.

We zullen zien: morgen (13 juli) in principe 3 vluchten. De laatste vitessevlucht vanaf Chimay(10e), de derde dagfondvlucht vanaf Issoudun (13 mee) en de eerste jonge duiven vlucht vanaf Boxtel (40/45 stuks?). Wordt vervolgd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.